Om meg
 

 

Jeg inspireres og utfordres av historiske og gamle tekstiler brukt i klær og drakt, brukstekstiler som tepper, sengetøy, duker, håndklær og av historiene og tradisjonene bak tekstilene.  Materialer og redskap som er blitt brukt til framstillingen avspeiler seg i tekstilene og dette er en viktig dimensjon for meg. 

Ønsket om å tilegne meg håndverkskunnskaper innenfor håndveving er en viktig drivkraft og det er alltid noe å lære og å fordybe seg i!

Jeg er medlem i Norske husflidshåndverkere, Norges husflidslag.

I perioden 2014 -2017 fullførte jeg alle modulene i Vevopplæringa (ved Norges husflidslag og Studieforbundet for kultur og tradisjon) som er en av veiene til svennebrev i håndveverfaget. 

I 2016 tok jeg studieenheten "Analys och rekonstruksjon: väv" ved Sätergläntan, Institutet för slöjd och handtverk. Studiet gir 15 studiepoeng.

Fra tidligere er jeg utdannet teknisk konservator fra Konservatorskolen, Det Kgl. Akademi i København med historie mellomfag fra Universitetet i Oslo i bunn. Jeg er også utdannet pedagog. Jeg har i mange år jobbet i barnehage og som pedagogisk rådgiver før jeg for noen år siden tok valget om å bruke tiden min på å veve. 

I sommersesongen bruker jeg noen uker av ferien min på Maihaugen, Stiftelsen Lillehammer museum med formidling av vevehåndverket. I Lykrestua på Sjåktunet står en vevestol fra 1752 som jeg vever på.

 
P4170278.jpg